Pathologie-DNA Nederland kiest voor Elsevier's diagnostisch decision support platform ExpertPath 

ExpertPath helpt pathologen te beslissen welke aanvullende tests moeten worden uitgevoerd en welke differentiële diagnoses relevant zijn om tot de juiste diagnose te komen.

 

Londen, 10 september 2019 - Elsevier, het bedrijf voor informatieanalyse dat gespecialiseerd is in wetenschap en gezondheid, heeft een overeenkomst gesloten met Pathologie DNA. De ExpertPath-oplossing van Elsevier wordt geïmplementeerd in al hun ziekenhuislocaties.

 

Pathologie-DNA biedt efficiënte topdiagnostiek aan specialisten, huisartsen en andere verwijzers, waaronder Cytologie (celonderzoek), Histologie (weefselonderzoek), Obductiepathologie, uitgebreid immuunhistochemisch en moleculair diagnostisch onderzoek. Pathologie-DNA is een samenwerkingsverband van Pathologie-DNA B.V. en laboratoria voor Pathologie van de ziekenhuizen Jeroen Bosch, St. Antonius en Rijnstate.

 

Met directe toegang tot Elsevier's online systeem voor klinisch pathologische besluitvorming stelt ExpertPath pathologen en verwijzende artsen in staat om betere aanbevelingen voor patiëntenzorg te doen, door snel toegang te bieden tot de toonaangevende bron van betrouwbare, actuele en hoogwaardige klinische inhoud.

 

“Alle pathologen van Pathologie-DNA hebben toegang tot ExpertPath, dat een nuttige aanvulling biedt op de digitale bibliotheek. ExpertPath is eenvoudig te gebruiken in de dagelijkse werkzaamheden en geeft een snel en essentiëel overzicht van de verschillende velden binnen de pathologie. Het bevat functies zoals een duidelijke lay-out, nuttige klinische en histologische informatie en afbeeldingen, differentiële diagnoses en literatuurreferenties” - Carola de Wild, Patholoog, Pathologie-DNA.”

 

"De overeenkomst met Pathologie-DNA toont Elseviers voortgaande samenwerking met gespecialiseerde zorgorganisaties om klinische beslissingsondersteunende hulpmiddelen te bieden, zodat zij een consistentere levering van zorg kunnen bereiken en de resultaten voor patiënten kunnen verbeteren," - Tim Hawkins, Managing Director van Clinical Solutions EMEALAAP, Elsevier.

 

Elsevier ExpertPath is een online decision support systeem voor anatomische en klinische pathologie dat u in staat stelt te beslissen welke aanvullende tests uit te voeren en welke differentiele diagnoses in overweging te nemen om de juiste diagnose te stellen.

Over Pathologie-DNA 

Het samenwerkingsverband Pathologie-DNA biedt diagnostiek waarbij de patiënt en behandelaar centraal staan. De grootte van Pathologie-DNA maakt sub-specialisatie en verdere ontwikkeling en toepassing van moleculaire pathologietechnieken mogelijk binnen de diagnostiek. Het doel is om de behandelaar te helpen bij het opstellen van een behandelplan gericht op de individuële patiënt.

Over Elsevier 

Elsevier is een wereldwijd opererend informatie-analytisch bedrijf dat instellingen en professionals helpt bij het verbeteren van de gezondheidszorg, open wetenschap en het verbeteren van de prestaties ten behoeve van de mensheid. Elsevier biedt digitale oplossingen en hulpmiddelen op het gebied van strategisch onderzoeksbeheer, R & D-prestaties, klinische besluitvorming en professionele educatie, waaronder ScienceDirect, Scopus, SciVal, ClinicalKey en Sherpath. Elsevier publiceert meer dan 2500 gedigitaliseerde tijdschriften, waaronder The Lancet and Cell, 38.000 e-book titels en vele toonaangevende naslagwerken, waaronder Gray's Anatomy. Elsevier is onderdeel van RELX Group, een wereldwijde leverancier van informatie en analyse voor professionals en zakelijke klanten in alle sectoren. https://www.elsevier.com/

 

Media contact

Christopher Capot

Elsevier

+1 917 704 5174

c.capot@elsevier.com