Liliande Wynaendts portretfoto 01-2021

Liliane Wynaendts

BIG-nummer: 19032019001

Samenwerken is essentieel voor een goede medische zorg.” 

Liliane Wynaendts studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden waar zij in 1991 het artsexamen (cum laude) behaalde. Tijdens haar studie verrichtte zij wetenschappelijk onderzoek in het Necker- Enfants Malades Ziekenhuis Parijs. Vanaf 1991 werkte zij aan een promotie onderzoek in het VU medisch centrum te Amsterdam dat afgerond werd met de verdediging van het proefschrift “Rhabdomyosaroma,classification, prognostic factors, celbiological aspects”. Hierna volgde zij tot 1999 de opleiding tot klinisch patholoog in het VU medisch centrum te Amsterdam.Van 1999 tot 2009 was zij als staflid werkzaam in het VU medisch centrum met als specifieke aandachtsgebied kinderpathologie (pediatrische en foetale pathologie) en dermatopathologie.

Vanaf 2009 was zij werkzaam in het Diakonessenhuis als algemeen klinisch patholoog met als specifiek aandachtsgebied dermatopathologie en kinderpathologie. Zij was plaatsvervangend opleider.Sinds 2018 werkzaam als patholoog op de locatie Nieuwegein en maakt zij deel uit van de Pathologie-DNA B.V.

Liliane is lid van de Nederlandse Vereniging Voor Pathologie, het Melanoom Panel regio Midden Nederland en de Nederlandse Vereniging voor Dermatopathologie.

Subspecialisatie

Publicaties